Sport

Planinarska kuća Majer
HPD „Oštrc“ Zlatar
Mob: 0918816007
Nalazi se na proplanku 551 m nadmorske visine Do nje se stiže cestom iz Lobora do sela Jakopići, i dalje po utvrđenom kolnom putu. Opremljena je sa 20 kreveta, kuhinjom, blagovaonicom i sanitarnim čvorom. Otvorena je vikendom i praznikom od 1. ožujka do 30. listopad ili/i po prethodnom dogovoru.

Planinarska kuća Belecgrad
HPD „Belecgrad“ Belec
www.belecgrad.com
tel: 049/460-135, 0981609056
Nalazi se u južnom podnožju Ivanščice, na vrlo pristupačnom i slikovitom mjestu, na 445 m nadmorske visine. Uz kuću se nalazi travnato igralište, potočić i šuma. Raspolaže s dvije blagovaonice (smještaj za 50 osoba), kuhinjom, podrumom, spremištem, dvije spavaonice s ukupno 25 skupnih ležaja i s 10 skupnih ležaja u potkrovlju, sanitarnim čvorom u prizemlju i na katu. Okoliš kuće je uređen, a uz njega su postavljene drvene klupe i stolovi za veći broj planinara i izletnika. Kuća je otvorena nedjeljama i državnim praznicima tijekom cijele godine, a u ostale dane po prethodnoj najavi najmanje 10 ljudi. Opskrbljena je pićem i hranom po dogovoru.

Ribnjaci u Vinipotoku
tel: 0995797705, 0981678721
Pet kilometara sjeverno od Zlatara nalaze se ribnjaci u Vinipotoku. Na ribnjacima je moguće obavljati športski ribolov u ugodnom ambijentu te su mogući obiteljski izleti uz roštilj i kotlovinu u ribičkom domu pored ribnjaka. Ribnjacima upravlja ŠRD “Pastrva” Zlatar koja osim športskih sadržaja provodi edukativni izlet djece povodom Dana planeta Zemlje, Svjetskog dana voda, okupljanje i druženje izviđačkih skupina te održavanje „male škole u prirodi“.

Športski teniski klub Zlatar
www.tenis-zlatar.hr
Sadašnji klub ŠTK Zlatar osnovan je početkom 2007. godine s idejom vraćanja tenisa u Grad Zlatar. Zamišljen je kao udruga građana koja se bavi školovanjem mladih sportaša – tenisača i tenisačica, natjecateljskim tenisom i rekreativnim tenisom za sve generacije. ŠTK Zlatar djeluje na terenima sportskog kompleksa Osnovne škole Ante Kovačića, na dva zemljana terena. Trenutno broji 35 odraslih članova i 40 mladih (polaznika škole ili natjecatelja) od kojih se 10 redovito natječe na turnirima državnog ranga ili na nivou regije Središnja Hrvatska. Mladež u klubu nije samo iz Zlatara, već i iz Konjščine, Marije Bistrice, Zlatar Bistrice, Mača, Golubovca, Bedekovčine, Klanjca, Zaboka i drugih mjesta. ŠTK Zlatar je član Hrvatskog teniskog saveza, ima jednog licenciranog trenera, a članovi kluba, registrirani natjecatelji imaju pravo nastupa na svim službenim natjecanjima HTS-a. (Izvor: www.tenis-zlatar.hr)

Ivanščica

Ivanščica je najviša planina u Krapinsko-zagorskoj županiji. Njezin najviši istoimeni vrh nalazi se na visini od 1060 m nadmorske visine. Proteže se u smjeru zapad – istok te je duga oko 30 i široka oko 9 km. Na vrhovima Ivanščice nalaze se ostaci utvrda koji su nekada bili sjedište posjeda. Tako se mogu vidjeti zanimljive ruševine Oštrca i Belecgrada. Ivanščica predstavlja idealno mjesto za odmor i rekreaciju.

Dokumenti